Prostreno.cz

Vepřové plátky plněné žampiony

Šťavnaté plátky vepřového masa plněné žampióny a anglickou slaninou .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 35min

    35min příprava

    60min vaření

  • 144 kJ / 34 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy3g
tuky3g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 6 plátků slabých plátků vepřového masa - kýta ,nebo pečeně
  • 0.5 lžíce soli
  • 0.5 lžíce mletého pepře
  • 250 ml domácího masového vývaru
  • 1 lžíce tmavé instantní jíšky
  • Na náplň
  • 120 g libové anglické slaniny - drobně nakrájené
  • 1 ks malá šalotka - oloupaná , jemně nakrájená
  • 200 g žampiónů
  • 2 snítky čerstvého tymiánu - lístky
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Plátky masa naklepejte a překrojte je na dvě poloviny.
  2. Maso osolte a posypte pepřem.
  3. Žampióny nakrájejte na malé kousky .
  4. V rendlíku na rozehřátém oleji krátce orestujte drobně nakrájenou anglickou slaninu a jemně nakrájenou šalotku .
  5. Přidejte nakrájené žampiony a míchejte 10 minut.
  6. Podle chuti osolte a vmíchejte lístečky tymiánu . Nechte vychladnout.
  7. Na každý plátek masa položte kopeček připravených hub se slaninou .
  8. Maso stočte jako roládu a ovažte potravinářským provázkem , nebo sepněte jehlami na ptáčky.
  9. Maso uložte do zapékací misky,nebo pekáčku , podlijte vývarem a pečte v troubě předehřáté na 180°C doměkka .
  10. Vzniklou šťávu můžete zahustit tmavou instantní jíškou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové plátky plněné žampiony

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat