Prostreno.cz

Fazolový guláš z černých fazolí

Vynikající bezmasý pokrm . Fazolový guláš je velmi vydatný a hustý . Pokud máte rádi pálivé , přidejte chilli papričku .

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 2h a 20min

    20min příprava

    2h a 0min vaření

  • 182 kJ / 43 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy6g
tuky2g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 400 g suchých černých fazolí
  • 1 ks menší červená cibule
  • 0.5 lžičky kmínu
  • 2 lžíce oleje
  • 1.5 lžíce hladké mouky
  • 2 l masového vývaru - nebo vody
  • 1 snítka čerstvého koriandru
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 1 ks malá chilli paprička - volitelné
  • 3 špetky soli
  • Na posypání
  • 4 stonky nakrájené lahůdkové cibule
  • 2 snítky čerstvého koriandru

Postup přípravy

  1. Namočte fazole do dostatečného množství vody a nechte je nabobtnat přes noc nebo alespoň na 6 hodin. Poté vodu slijte .
  2. V hrnci na oleji nechte zesklovatět oloupanou , nakrájenou cibuli .
  3. Přidejte kmín , mouku a chvíli míchejte , přidejte fazole , snítku koriandru , vodu , nebo vývar a vařte doměkka.
  4. Dochuťte solí,česnekem , limetkovou šťávou a podle chuti nakrájenou chilli papričkou.
  5. Před podáváním posypte lístky koriandru a nakrájenou natí cibulky.

TIP:

Guláš můžete zahustit tmavou instantní jíškou .






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Fazolový guláš z černých fazolí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat