Prostreno.cz

Mořský okoun s dušeným celerem

Zdravá ryba se zdravou zeleninou je skvělá kombinace.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 292 kJ / 69 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy4g
tuky5g

Ingredience na

  • K podávání
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 250 g cukrového hrášku
  • 2 stroužky česneku
  • 0.5 hrnku nakrájené petrželky
  • 120 ml kuřecího vývaru
  • 2 špetky soli
  • K přípravě
  • 4 porce filé mořského okouna á 180 g
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky mletého bílého pepře
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce rostlinného oleje

Postup přípravy

  1. Očištěný celer nakrájejte na přibližně 5 cm dlouhé kousky .
  2. V pánvi rozehřejte lžíci másla a lžíci olivového oleje , přidejte nakrájený celer, očištěný hrášek , česnek a na mírném ohni restujte přibližně 3 - 4 minuty , přidejte petržel a restujte ještě 2 minuty.
  3. Přidejte vývar a vše nechte projít varem. Podle chuti osolte.
  4. Rybí filé osolte , opepřete a zvolna ho opečte z obou stran na rozehřátém oleji s máslem.
  5. Rybu podávejte s připravenou zeleninou .




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Mořský okoun s dušeným celerem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat