Prostreno.cz

Hovězí maso dušené s červenou cibulí

Dušené hovězí s cibulí a žampiony je velmi snadné na přípravu a je velmi chutné , pro tento způsob přípravy zvolte vyzrálé hovězí zadní nebo kližku, výborná jsou i líčka .

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 2h a 50min

    20min příprava

    2h a 30min vaření

  • 273 kJ / 65 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy7g
tuky4g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 800 g hovězí kližky ,nebo hovězí zadní
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 lžíce oleje
  • 2 ks červené cibule - nakrájené na plátky
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 200 g žampionů
  • 250 ml suchého červeného vína
  • 400 ml hovězího vývaru - nebo voda a bio sypký vývar
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce tmavé instantní jíšky -
  • Na obalení
  • 0.45 hrnku hladké mouky

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kostky velké přibližně 5 x 5 cm.
  2. Maso osolte a obalte v hladké mouce.
  3. V hrnci na rozehřátém oleji maso ze všech stran orestujte.
  4. Přidejte nakrájenou cibuli a ještě 2 minuty míchejte.
  5. K masu nalijte vývar , víno , přidejte česnek , rajčatový protlak a duste doměkka.
  6. Žampiony nakrájejte na plátky .
  7. K masu nasypte instantní jíšku , nakrájené žampiony a duste ještě 10 - 15 minut.

TIP:

mao můžete zahustit také škrobovou moučkou,ktero rozmíchejte ve 100 ml vody.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí maso dušené s červenou cibulí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat