Prostreno.cz

Krůtí maso dušené s houbami

Krůtí maso s houbami a citronovým tymiánem . Příprava je jednoduchá , ale výsledek je dokonalý.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 302 kJ / 72 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy2g
tuky5g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 600 g krůtího masa - např. horní stehno bez kostí
  • 2 lžíce oleje
  • 250 g očištěných , čerstvých hub - nejlépe hodně malých
  • 1 ks větší šalotka - oloupaná,nakrájená
  • 150 g libové anglické slaniny - nakrájená na kostičky
  • 800 ml masového vývaru - nebo voda a bio vývarová kostka
  • 3 snítky čerstvého citronového tymiánu
  • 180 ml smetany na vaření
  • 2 lžíce hladké mouky
  • Na posypání
  • 3 lžíce čerstvých lístků citronového tymiánu

Postup přípravy

  1. Krůtí maso nakrájejte na kostky .
  2. V hrnci rozehřejte olej, přidejte nakrájenou slaninu , šalotku , nakrájené maso a vše krátce orestuje.
  3. K masu přidejte 3 snítky tymiánu , vývar a přikryté duste , až je maso měkké.
  4. Přibližně 20 minut před koncem vaření přidejte k masu houby, malé nechte vcelku , vetší překrojte.
  5. Ve smetaně rozmíchejte hladkou mouku a smetanu nalijte k masu, vařte 10 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Krůtí maso dušené s houbami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat