Prostreno.cz

Salát z červené řepy

V salátech z červené řepy vynikne její nádherná barva a lehce navinulá chuť . Salát z červené řepy skvěle poslouží jako předkrm nebo třeba příloha k pečenému masu .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 20min

    20min příprava

  • 448 kJ / 107 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy2g
tuky11g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 ks vařené , červené řepy
  • Na posypání
  • 80 g nahrubo nastrouhaného parmezánu
  • 2 lžíce světlých sezamových semínek
  • Na zálivku
  • 7 lžic olivového oleje
  • 1 stroužek česneku - drobně nasekaný
  • 1 špetka mletého kmínu
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžičky cukru
  • 0.5 lžičky soli
  • 2 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Na rozpálené suché pánvi orestujte krátce sezamová semínka.
  2. V malé misce důkladně promíchejte citronovou šťávu , olivový olej , česnek , kmín , cukr , sůl a pepř .
  3. Uvařenou řepu nakrájejte na tenké plátky , jde to dobře pomocí škrabky na brambory , nebo mandolíny - struhadla na zeleninu .
  4. Nakrájenou řepu nasypte do misky , přidejte zálivku , lehce promíchejte , posypte parmezánem a sezamovými semínky .

TIP:

Vařenou řepu koupíte ve vakuovém balení třeba v Penny .






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Salát z červené řepy

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat