Prostreno.cz

Sekaná z krůtího masa s dýní

Možná se může zdát , že sekaná s bramborovou kaší je docela obyčejné jídlo, ale není tomu tak. Pokaždé může mít jinou chuť . Záleží na přidaných ingrediencích.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 176 kJ / 42 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy3g
tuky2g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g mletého krůtího masa
  • 250 g očištěné dýně
  • 1 ks cibule - nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 1 ks rozšlehané vejce
  • 4 lžíce ovesných vloček
  • 100 ml perlivé vody
  • 0.5 lžičky soli
  • 2 lžičky koření do mletého masa
  • Na vymazání
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Maso vymíchejte s vodou , kořením a solí . Voda vám pomůže masovou směs pěkně spojit dohladka.
  2. Očištěnou dýni nakrájejte na malé kostičky.
  3. K masu přidejte dýni , nakrájenou cibuli , prolisovaný česnek , vejce a ovesné vločky . Vše velmi důkladně promíchejte.
  4. Ze směsi vytvarujte šišku .
  5. Šišku položte do vymazaného pekáčku ,nebo zapékací misky (nebo můžete sekanou upéct ve větší formě na chlebíček).
  6. Pečte v troubě předehřáté na 170°C přibližně hodinu. Pokud je to potřeba , přidejte k masu trochu vody , nebo vývaru.
  7. Sekanou můžete podávat například se zelenými , blanšírovanými fazolkami .




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Sekaná z krůtího masa s dýní

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat