Prostreno.cz

Bramborové placičky s pórkem

Podávejte je teplé s rajčatovým čatní . Jsou ideální k obědu nebo jako svačina .

  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 374 kJ / 89 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy8g
tuky5g

Ingredience na

  • K podávání
  • 200 ml rajčatového čatní - zakoupené v obchodě
  • K přípravě
  • 800 g moučných brambor
  • 1 lžička soli
  • 1.5 l vody
  • 2 lžíce oleje
  • 1 ks středně velký pórek - pouze bílá část
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce pažitky - jemně nasekané
  • 1 ks rozšlehané vejce
  • 1 lžíce kukuřičné mouky
  • 2.5 lžíce strouhaného parmezánu
  • 3 špetky mletého pepře
  • Na obalení
  • 0.5 hrnku kukuřičné mouky
  • Na smažení
  • 120 ml oleje

Postup přípravy

  1. Oloupané brambory nakrájejte , zalijte je vodou , osolte je a uvařte do měkka .
  2. Měkké brambory slijte a nechte je vychladnout.
  3. V pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje , přisypte na tenké plátky nakrájený pórek a za stálého míchání ho nechte zesklovatět .
  4. Přidejte nakrájený česnek a minutu míchejte.
  5. Pomocí šťouchadla , nebo vidličky brambory rozmačkejte .
  6. Vmíchejte pórek s česnekem , pažitku , vejce , lžíci kukuřičné mouky a parmezán.
  7. Okořeňte a dobře promíchejte .
  8. Směs rozdělte přibližně na 10 dílů a vytvarujte z nich placičky.
  9. Placičky obalte v kukuřičné mouce a opečte je z obou stran na rozehřátém oleji .
  10. Podávejte s rajčatovým čatní .

TIP:

Hotové rajčatové čatní koupíte





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Bramborové placičky s pórkem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat