Prostreno.cz

Vepřová panenka s orzem

Nejjemnější kousek vepřového je mimořádně křehký a neobsahuje prakticky žádný tuk. Na přípravu výborného jídla nepotřebujete mnoho surovin.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 2h a 5min

    1h a 30min příprava

    35min vaření

  • 941 kJ / 224 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy16g
tuky12g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g vepřové panenky
  • 130 ml oleje
  • 2 lžíce másla
  • 2 ks mrkve
  • 1 hrnek orza
  • 4 stonky zeleného chřestu
  • 1 snítka estragonu
  • 1 lžička soli

Postup přípravy

  1. Orzo uvařte podle návodu na obalu .
  2. Vepřovou panenku nakrájejte na kostky velké přibližně 3 x 3 cm.
  3. Maso nasypte do misky , pokapejte ho olejem , posypte estragonem , promíchejte a nechte minimálně hodinu v chladu.
  4. V pánvi rozehřejte lžíci oleje a lžíci másla , přisypte na nudličky nakrájenou mrkev a minutu míchejte.
  5. Přidejte očištěný , na menší kousky nakrájený chřest a restujte přibližně 5 minut. Podle chuti osolte .
  6. V jiné pánvi rozehřejte 4 lžíce oleje a lžíci másla.
  7. Přidejte nakrájenou vepřovou panenku a opékejte ji přibližně 6 minut z každé strany , nebo až je maso měkké. Hotové maso osolte.
  8. Maso smíchejte s orzem , mrkví s chřestem a vše spolu prohřejte.

TIP:

Těstovinová rýže neboli orzo je příloha, která se vyrábí z tvrdé pšenice. Tento druh těstoviny se nelepí, má stálý tvar a nerozvaří se.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    58,74g
  • Sacharidy:

    141,10g
    • Cukry:

      7,80g
  • Tuky:

    192,05g
  • Vláknina:

    15,10g

Aktivita pro spálení: 224 kcal

28

minut jízdy na kole

21

minut běhu

66

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka s orzem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat