Prostreno.cz

Houbová polévka z lišek

Lišky patří mezi nejlahodnější houby . Krásně voní a drží si pevný tvar , navíc v pokrmech moc hezky vypadají.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 89 kJ / 21 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy0g
tuky2g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks malá šalotka
  • 2 stroužky česneku
  • 250 g očištěných hub lišek
  • 2 lžíce másla
  • 1.8 l vody
  • 1.5 lžíce bio zeleninového vývaru
  • 200 ml 33% smetany
  • 0.5 lžičky medu - volitelné
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého bílého pepře

Postup přípravy

  1. Oloupanou šalotku a česnek nakrájejte .
  2. Očištěné houby nakrájejte na menší kousky , hodně malé nechte vcelku.
  3. V hrnci rozehřejte máslo , přisypte šalotku , česnek , houby a za občasného míchání duste přibližně 5 minut.
  4. Přidejte vodu , sypký vývar a vařte na mírném ohni 20 minut .
  5. Přibližně 1/3 polévky rozmixujte a přidejte ji zpět do nerozmixované polévky .
  6. Do polévky přidejte smetanu , med , podle potřeby dochuťte solí , pepřem a vařte 5 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Houbová polévka z lišek

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat