Prostreno.cz

Polévka z řapíkatého celeru s nivou

Krémová celerová polévka se sýrem je skvělá i jako hlavní chod , můžete ji podávat s tousty .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 209 kJ / 50 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy0g
tuky4g

Ingredience na

  • K podávání
  • 220 g sýra niva - nakrájený na kostky
  • K přípravě
  • 1 ks malá cibule
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 2 ks menší brambory
  • 2 lžíce másla
  • 1.7 l domácího zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany
  • 2 špetky soli
  • Na posypání
  • 1 lžíce hrubě mletého barevného pepře

Postup přípravy

  1. Očištěný celer nakrájejte na kousky , cibuli nadrobno nakrájejte
  2. V hrnci na rozehřátém másle orestujte cibuli , přidejte celer a minutu míchejte .
  3. Přidejte nakrájené brambory , zalijte vývarem a vařte 15 minut , nebo až jsou brambory měkké .
  4. Přilijte smetanu , polévku rozmixujte a přiveďte ji k varu. Podle chuti polévku osolte.
  5. Do horké polévky přidejte nakrájenou nivu a polévku posypte pepřem.

TIP:

Pokud nemáte domácí zeleninový vývar , použijte vodu a bio sypký zeleninový vývar






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z řapíkatého celeru s nivou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat