Prostreno.cz

Polévka z řapíkatého celeru s nivou

Krémová celerová polévka se sýrem je skvělá i jako hlavní chod , můžete ji podávat s tousty .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 1450 kJ / 346 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy2g
tuky32g

Ingredience na

  • K podávání
  • 220 g sýra niva - nakrájený na kostky
  • K přípravě
  • 1 ks malá cibule
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 2 ks menší brambory
  • 2 lžíce másla
  • 1.7 l domácího zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany
  • 2 špetky soli
  • Na posypání
  • 1 lžíce hrubě mletého barevného pepře

Postup přípravy

  1. Očištěný celer nakrájejte na kousky , cibuli nadrobno nakrájejte
  2. V hrnci na rozehřátém másle orestujte cibuli , přidejte celer a minutu míchejte .
  3. Přidejte nakrájené brambory , zalijte vývarem a vařte 15 minut , nebo až jsou brambory měkké .
  4. Přilijte smetanu , polévku rozmixujte a přiveďte ji k varu. Podle chuti polévku osolte.
  5. Do horké polévky přidejte nakrájenou nivu a polévku posypte pepřem.

TIP:

Pokud nemáte domácí zeleninový vývar , použijte vodu a bio sypký zeleninový vývar




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    23,82g
  • Sacharidy:

    6,00g
    • Cukry:

      0,80g
  • Tuky:

    140,10g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 346 kcal

43

minut jízdy na kole

32

minut běhu

103

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Polévka z řapíkatého celeru s nivou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat