Prostreno.cz

Jablečný salát s čedarem

Sýr čedar , římský salát a jablka tvoří skvělou kombinaci k přípravě salátu.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 25min

    25min příprava

  • 555 kJ / 132 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy1g
tuky12g

Ingredience na

  • Na posypání
  • 120 ml sýra čedar
  • Na salát
  • 8 lístků natrhaného římského salátu
  • 3 ks červená jablka
  • 150 g kvalitní šunky - nakrájené na kostky
  • Na zálivku
  • 5 lžic olivového oleje
  • 2 lžíce bílého vinného octa - nebo sherry octa
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 3 špetky soli
  • 1 lžička cukru
  • 2 špetky mletého černého pepře

Postup přípravy

  1. Smíchejte olej, ocet, hořčici, sůl, cukr a pepř; dobře promíchejte.
  2. Natrhané listy salátu nasypte do velké misky.
  3. Přidejte omyté , neoloupané , na kostky nakrájené jablka, na kostky nakrájenou šunku , zálivku a salát promíchejte .
  4. Nakonec posypte salát nahrubo nastrouhaným sýrem.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s parmezánem

(14 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(20 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(34 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Jablečný salát s čedarem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat