Prostreno.cz

Telecí plátky v parmazánové strouhance

Strouhanka smíchaná s parmazánem , petrželí a citronovou kůrou , je příjemná změna klasického trojobalu .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 376 kJ / 89 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy6g
tuky7g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 ks telecí kotlety bez kostí - á 180 g
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • Na obalení
  • 2 lžíce strouhané citronové kůry
  • 2 ks rozšlehaná vejce
  • 0.5 hrnku hladké mouky
  • 3 lžíce strouhaného parmazánu
  • 1 hrnek strouhanky
  • 4 lžíce nasekané zelené petrželky
  • Na smažení
  • 100 ml oleje

Postup přípravy

  1. Maso na okrajích nařízněte nožem , aby se při smažení nezkroutilo , maso lehce naklepejte , osolte a opepřete.
  2. Smíchejte strouhanku , parmazán , nasekanou petrželku a nastrouhanou citronovou kůru .
  3. Maso obalte v mouce , vejcích a ochucené strouhance . Strouhanku k masu lehce přitlačte.
  4. Plátky masa pečte v pánvi na rozehřátém oleji přibližně 6-8 minut z každé strany .





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Telecí plátky v parmazánové strouhance

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat