Prostreno.cz

Telecí kostky dušené na víně

Telecí maso dušené na bílém víně s hořčicí .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 520 kJ / 124 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy4g
tuky7g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 750 g telecí plece
  • 1 ks malá,bílá cibule
  • 300 ml suchého bílého vína
  • 150 ml vody
  • 1 lžíce bio sypkého hovězího vývaru
  • 2.5 lžíce plnotučné hořčice
  • 4 lžíce oleje
  • 4 špetky soli
  • 3 špetky hrubě mletého pepře
  • Na obalení
  • 4 lžíce kukuřičné mouky
  • Na posypání
  • 4 lžíce drobně nakrájené petrželky

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kostky.
  2. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  3. Maso důkladně promíchejte s kukuřičnou moukou - aby se dobře obalilo.
  4. V kastrolu rozehřejte olej přidejte maso , cibuli a za stálého míchání restujte , až se maso „ zatáhne „.
  5. Přilijte bílé víno , vodu a přisypte sypký vývar.
  6. Přikryjte a duste , až je maso měkké .
  7. K měkkému masu vmíchejte hořčici a maso dochuťte solí a pepřem.
  8. Měkké maso posypte drobně nakrájenou petrželkou .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    45,13g
  • Sacharidy:

    149,31g
    • Cukry:

      12,02g
  • Tuky:

    121,65g
  • Vláknina:

    22,05g

Aktivita pro spálení: 124 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

37

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Telecí kostky dušené na víně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat