Prostreno.cz

Brambory s olivami a chřestem

Pečené brambory s olivami a chřestem se skvěle hodí jako příloha nejen ke grilovaným rybám. Ale můžete je podávat i samostatně.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 695 kJ / 166 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy14g
tuky12g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 800 g malých brambor - stejně velkých
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 0.5 lžičky soli
  • 6 snítek čerstvého tymiánu
  • 6 stonků zeleného chřestu
  • 80 g oliv bez pecek
  • Na zálivku
  • 5 lžic olivového oleje
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 2 špetky soli
  • 0.5 lžičky cukru
  • 2 špetky mletého černého pepře

Postup přípravy

  1. Brambory omyjte , osušte a nakrájejte je na klínky .
  2. Brambory rozložte na plech vyložený pečicím papírem.
  3. Promíchejte je s olivovým olejem, solí a přidejte tymián .
  4. Brambory pečte v troubě předehřáté na 220 °C přibližně 15 minut .
  5. Očištěný , opláchnutý a osušený chřest nakrájejte na kousky dlouhé asi 3 -4 cm a spolu s olivami ho přidejte na plech k bramborám , pečte 15 -20 minut . Občas promíchejte
  6. Ve velké míse smíchejte ingredience na zálivku .
  7. Přidejte pečené brambory a promíchejte je se zálivkou .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    10,10g
  • Sacharidy:

    150,50g
    • Cukry:

      101,53g
  • Tuky:

    216,66g
  • Vláknina:

    21,00g

Aktivita pro spálení: 166 kcal

20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

49

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Brambory s olivami a chřestem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat