Prostreno.cz

Salát z červené řepy

Dušené červené řepě dodá křen pikantní nádech. Kokosové mléko dotváří chuť a šťavnatost .

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 344 kJ / 82 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy8g
tuky5g

Ingredience na

  • K podávání
  • 1 lžíce nastrouhaného křenu - podle chuti více
  • K přípravě
  • 600 g červené řepy
  • 1 ks malá cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 0.5 lžíce másla
  • 3 špetky soli
  • 150 ml kokosového mléka
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička pískového cukru

Postup přípravy

  1. Řepu oloupejte a nakrájejte na plátky .
  2. Oloupanou cibuli nakrájejte najemno .
  3. Ve velké pánvi , nebo v rendlíku rozehřejte olej a máslo, přidejte řepu , cibuli a restujte 5 minut.
  4. Přilijte kokosové mléko , citronovou šťávu a duste na mírném ohni pod pokličkou asi 15 minut, nebo dokud není řepa měkká "na skus" .Podle chuti osolte a přidejte cukr.
  5. Dušenou řepu podávejte s křenem .
  6. Můžete ji podávat s rýží , těstovinou i bramborami .





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Salát z červené řepy

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat