Prostreno.cz

Rybízová hrníčková bublanina

Upečte si klasický lahodný moučník se šťavnatým rybízem . Ovoce můžete libovolně obměňovat podle sezony.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 60min

    25min příprava

    35min vaření

  • 951 kJ / 227 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy34g
tuky7g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 ks vejce
  • 1 hrnek pískového cukru
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 ks kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka soli
  • 1 hrnek 33% smetany
  • 2 lžíce hrubé mouky - na vysypání plechu
  • 2.5 hrnku červeného rybízu - nebo podle chuti
  • Na posypání
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • Na vymazání
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C .
  2. Vyšší plech vymažte máslem a vysypte moukou .
  3. Žloutky s cukrem vyšlehejte do světlého krému.
  4. Přisypte prosetou mouku s kypřicím práškem a špetkou soli , přilijte smetanu a promíchejte.
  5. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a lehce ho vmíchejte do těsta.
  6. Těsto vlijte na připravený plech a na plechu jemně rozetřete stěrkou.
  7. Těsto posypte rybízem a pečte v předehřáté troubě přibližně 30 -40 minut.Záleží jak dobře peče trouba.
  8. Zkontrolujte špejlí, zda se těsto nelepí , vyjměte z trouby a nechte vychladnout.
  9. Před podáváním posypte moučkovým cukrem.

TIP:

K přípravě použijte hrnek o objemu 250 ml .




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    33,92g
  • Sacharidy:

    419,16g
    • Cukry:

      206,80g
  • Tuky:

    129,72g
  • Vláknina:

    10,00g

Aktivita pro spálení: 227 kcal

28

minut jízdy na kole

21

minut běhu

67

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Rybízová hrníčková bublanina

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat