Prostreno.cz

Telecí plátky se žampiony

Telecí maso je velmi jemné, obsahuje málo tuku a je dobře stravitelné. Přeliv z hub a vína mu dodá skvělou chuť.

Ohodnotit
(8 hlasů)
20.08.2021 lentilka
1h a 10min

25min příprava

45min vaření

1420 kJ / 339 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost


Ingredience na


Postup přípravy

  1. V pánvi na másle nechte zesklovatět oloupanou , nakrájenou cibuli .
  2. Přidejte nakrájené houby oregano ,sůl a duste 10 minut .
  3. Smíchejte kuřecí vývar ,víno a kukuřičný škrob .
  4. Směs nalijte k houbám a za občasného míchání duste 10 minut.
  5. Mouku smíchejte s česnekovým práškem.
  6. Telecí maso na okrajích nařízněte nožem , lehce naklepejte , osolte a obalte v hladké mouce s česnekovým práškem.
  7. Ve velké pánvi rozehřejte olej a maso opečte z obou stran ,záleží jak silné jsou kotlety, pečte 5 -10 minut z každé strany , nebo až je maso měkké .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    41,40 g
  • Sacharidy:

    309,30 g
    • Cukry:

      13,80 g
  • Tuky:

    201,77 g
  • Vláknina:

    79,00 g

Aktivita pro spálení:

339 kcal
42

minut jízdy na kole

32

minut běhu

101

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Telecí plátky se žampiony

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba