Prostreno.cz

Telecí plátky se žampiony

Telecí maso je velmi jemné, obsahuje málo tuku a je dobře stravitelné. Přeliv z hub a vína mu dodá skvělou chuť.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 507 kJ / 121 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy14g
tuky6g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 ks telecí kotlety bez kostí
  • 0.5 lžičky soli
  • Na obalení
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 lžička česnekového prášku
  • Na přeliv
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks malá,bílá cibule
  • 250 g malých žampionů
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 3 špetky soli
  • 150 ml kuřecího vývaru
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 150 ml bílého dezertního vína
  • Na smažení
  • 4 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. V pánvi na másle nechte zesklovatět oloupanou , nakrájenou cibuli .
  2. Přidejte nakrájené houby oregano ,sůl a duste 10 minut .
  3. Smíchejte kuřecí vývar ,víno a kukuřičný škrob .
  4. Směs nalijte k houbám a za občasného míchání duste 10 minut.
  5. Mouku smíchejte s česnekovým práškem.
  6. Telecí maso na okrajích nařízněte nožem , lehce naklepejte , osolte a obalte v hladké mouce s česnekovým práškem.
  7. Ve velké pánvi rozehřejte olej a maso opečte z obou stran ,záleží jak silné jsou kotlety, pečte 5 -10 minut z každé strany , nebo až je maso měkké .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    32,69g
  • Sacharidy:

    232,78g
    • Cukry:

      0,80g
  • Tuky:

    195,27g
  • Vláknina:

    1,72g

Aktivita pro spálení: 121 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

36

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Telecí plátky se žampiony

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat