Prostreno.cz

Mrkvová polévka Tahini

Sezamová pasta , nebo-li tahini , přidaná do mrkvové polévky dodává polévce oříškovou chuť.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 241 kJ / 57 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy4g
tuky4g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 500 g mrkve
  • 1 ks větší kyselé jablko
  • 1 ks malá šalotka
  • 1 lžička strouhaného zázvoru
  • 1 lžička kari
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce tahini pasty
  • 1.5 lžíce vody
  • 1 kostka zeleninového bio bujónu
  • 150 ml kokosového mléka
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Mrkev a jablko oloupejte a nakrájejte.
  2. Oloupanou šalotku nakrájejte najemno .
  3. V hrnci rozehřejte olej , máslo , přisypte šalotku , zázvor , kari a minutu míchejte.
  4. Přidejte mrkev , jablko , pastu tahini, vodu a kostku bujonu.
  5. Polévku vařte na mírném ohni přibližně 20 -25 minut.
  6. Uvařenou zeleninu rozmixujte a do polévky přidejte kokosové mléko.
  7. Dochuťte solí a nechte projít varem.

TIP:

Sezamová pasta tahini obsahuje mnoho zdraví prospěšných látek jako například vysoké množství vitamínu E, vitamíny B1, B2, B3, B5 a B15. Je bohatá na minerály jako jsou například fosfor, draslík, zinek, lecitin, hořčík a železo . Tahini je pasta vyráběná ze sezamových semínek . Pastu koupíte v supermarketu.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Mrkvová polévka Tahini

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat