Prostreno.cz

Bramborové noky se špenátem

Smažené bramborové noky se sušenými rajčaty , bílými fazolemi a špenátem .Příprava nezabere více než 45 minut.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 330 kJ / 79 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy3g
tuky6g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 balení bramborových noků á 500 g - polotovar
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 250 g žampionů - očištěných a nakrájených na plátky
  • 5 ks sušených rajčat v oleji - nakrájených na plátky
  • 200 g čerstvého baby špenátu
  • 150 g konzervovaných fazolí cannelloni
  • 4 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • Na posypání
  • 150 g rozdrobeného smetanového sýra

Postup přípravy

  1. Ve velké pánvi rozehřejte 3 lžíce oleje - na středně vysokou teplotu.
  2. Do pánve nasypte noky a rozdělte je , aby nebyly slepené .
  3. Jemně je osolte , opepřete a na mírném ohni je opečte do zlatova.
  4. Noky vyndejte děrovanou lžíci do misky.
  5. Na stejnou pánev přidejte lžíci másla , přidejte nakrájené žampiony a za občasného míchání duste 10 minut.
  6. K houbám přidejte opečené noky , scezené , propláchnuté fazole , rajčata a špenát . Pokud je třeba přidejte ještě lžíci másla , podle chuti osolte a míchejte , až špenát zavadne.
  7. Podávejte posypané rozdrobeným sýrem.

TIP:

Bramborové noky koupíte jako polotovar , nebo si je můžete připravit z bramborového těsta doma .





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Bramborové noky se špenátem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat