Prostreno.cz

Kuřecí polévka s rýží a houbami

Sytou , krémovou kuřecí polévku s houbami , zeleninou a rýží , můžete podávat jako hlavní chod.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 255 kJ / 61 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy7g
tuky2g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 350 g kuřecího masa - prsa,nebo vykostěná stehna
  • 1 ks menší cibule - nakrájená kostičky
  • 2 stroužky česneku - drobně nakrájené
  • 1 ks větší , oloupaná mrkev - nakrájená na kostky
  • 3 lžíce oleje
  • 300 g čerstvých lesních hub - očištěných ,nakrájených na plátky
  • 1 lžíce bio sypkého kuřecího vývaru - nebo bujón
  • 2 l vody
  • 200 ml smetany na vaření
  • 1 lžíce hladké mouky - nebo 0.5 lžíce bramborového škrobu
  • 1 hrnek vařené divoké rýže
  • 1 špetka sušeného tymiánu
  • 2 špetky soli
  • 3 špetky mletého , bílého pepře

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na nudličky.
  2. V hrnci s rozehřátým olejem , na středním plameni , osmahněte kuřecí maso , cibuli, česnek a mrkev .
  3. Přidejte houby , vodu , sypký kuřecí vývar a vařte, až je maso měkké.
  4. Do polévky přidejte ve smetaně rozmíchanou mouku , tymián , rýži , podle chuti osolte,opepřete a vařte ještě minimálně 5 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí polévka s rýží a houbami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat