Prostreno.cz

Houbové bramboráky

Pokud máte rádi bramboráky , vyzkoušejte recept na ty, které jsou připravené s čerstvými houbami .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 10min

    35min příprava

    35min vaření

  • 567 kJ / 135 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy14g
tuky8g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 kg brambor
  • 200 ml horkého mléka
  • 400 g očištěných,čerstvých hub
  • 2 lžíce másla
  • 3 stroužky prolisovaného česneku - nebo podle chuti
  • 1 ks rozšlehané vejce
  • 4 špetky soli
  • 0.5 lžíce sušené majoránky
  • 150 g polohrubé mouky
  • Na smažení
  • 150 ml oleje - nebo podle potřeby

Postup přípravy

  1. Očištěné houby nakrájejte na menší kousky a poduste je na rozehřátém másle.Duste, až se odpaří voda z hub. Houby nechte vychladnout.
  2. Oloupané brambory nastrouhejte na hrubém struhadle do misky.
  3. Brambory spařte horkým mlékem , aby nezčernaly a nechte je stát , dokud nevystydnou houby .
  4. Pak přebytečnou tekutinu z brambor slijte , k bramborám přidejte houby, vejce, česnek, sůl ,mouku a majoránku. Vše důkladně promíchejte.
  5. Na pánvi s rozehřátým olejem postupně upečte bramboráky.
  6. Upečené pokládejte na papírovou utěrku .




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Houbové bramboráky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat