Prostreno.cz

Kachní stehna na hořčici

Kachní stehna nevyžadují žádnou dlouhou přípravu. Jen chvilku potrvá, než bude maso pěkně upečené.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 2h a 15min

    15min příprava

    2h a 0min vaření

  • 687 kJ / 164 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy3g
tuky11g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 ks kachní stehna
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička kmínu
  • 4 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku - oloupaný,překrojený
  • 1 ks mrkev
  • 10 kuliček černého pepře
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 300 ml vody - nebo masového vývaru
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce studeného másla

Postup přípravy

  1. Stehna osolte , okmínujte a opečte je v pekáčku na oleji se dvěma stroužky česneku.
  2. Přidejte očištěnou , nadrobno nakrájenou mrkev, kuličky pepře , snítky tymiánu a zalijte vodou , nebo vývarem.
  3. Pekáček přikryjte a dejte do trouby předehřáté na 190 ° přibližně na 30 minut , aby se maso zatáhlo .
  4. Pak snižte teplotu na 160 ° C , přidejte hořčici a pečte asi 1,5 hodiny nebo až je maso měkké . Občas maso přelijte výpekem a stehna otočte.
  5. Nakonec do vypečené šťávy vmíchejte studené máslo.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kachní stehna na hořčici

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat