Prostreno.cz

Quinoa s červeným zelím

Na vlákninu bohatý , barevný, lahodný, křupavý salát. Quinoa je velmi zdravá, výživná a lehce stravitelná. Navíc z ní můžete vykouzlit skvělá jídla.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 45min

    30min příprava

    15min vaření

  • 252 kJ / 60 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy5g
tuky4g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého bílého pepře
  • Na salát
  • 1 hrnek quinoi
  • 2 hrnky zeleninového vývaru
  • 600 g červeného zelí
  • 1 ks velká mrkev
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 50 g klíčků mungo
  • 1 ks lahůdková cibulka s natí
  • 0.5 hrnku nakrájené zelené petrželky
  • Na zálivku
  • 4 lžíce šťávy z limetky
  • 6 lžic olivového oleje

Postup přípravy

  1. Quinou namočte před vařením na 5-10 minut do studené vody,potom vodu slijte .
  2. Quinou nasypte do hrnce zalijte ji zeleninovým vývarem a přikrytou vařte 10 – 15 minut . Poté quinou odstavte z ohně a nechte ji ještě zakrytou 5-10 minut dojít .
  3. Do misky nastrouhejte očištěnou mrkev , nejlépe na hrubém struhadle.
  4. Přidejte zelí nakrájené na nudličky, očištěný celer nakrájený na plátky a lahůdkovou cibulku nakrájenou na tenké plátky .
  5. Přidejte mungo klíčky a petrželku.
  6. Limetkovou šťávu a olivový olej prošlehejte v misce metličkou .Podle chuti osolte a opepřete.
  7. Zálivkou pokapejte salát a promíchejte ho. Salát nechte alespoň 30 minut v chladu .

TIP:

Chuťově nejlepší jsou klíčky - mungo. Jsou to malé zelené „fazolky“, které koupíte v prodejnách se zdravou výživou, ale i v některých supermarketech. Pokud neseženete mungo, nahraďte je třeba čočkou, hráškem, nebo cizrnou .






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Quinoa s červeným zelím

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat