Prostreno.cz

Vepřové kostky dušené na bílém víně

Šťavnaté vepřové maso dušené s bílým vínem , žampiony a sušenými bylinkami.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 893 kJ / 213 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy27g
tuky9g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g vepřového masa na dušení
  • 4 lžíce oleje
  • 1 ks oloupaná , nakrájená cibule
  • 200 g malých ,hnědých žampionů - nakrájené na plátky
  • 250 ml bílého vína
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 2 lžíce světlé instantní jíšky
  • 4 snítky nakrájené zelené petrželky
  • Na obalení
  • 1 hrnek hladké mouky

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kostky osolte je a opepřete.
  2. Maso obalte v hladké mouce a opečte ho spolu s nakrájenou cibuli v hrnci na oleji.
  3. Přidejte očištěné , nakrájené žampiony, vývar , víno , rozmarýn a tymián.
  4. Maso přikryjte a duste doměkka .
  5. Nakonec zahustěte instantní jíškou a vmíchejte nakrájenou petrželku .
  6. Nejlepší příloha jsou těstoviny , nebo bramborová kaše.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    39,10g
  • Sacharidy:

    289,30g
    • Cukry:

      7,20g
  • Tuky:

    160,90g
  • Vláknina:

    85,00g

Aktivita pro spálení: 213 kcal

26

minut jízdy na kole

20

minut běhu

63

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové kostky dušené na bílém víně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat