Prostreno.cz

Maréna pečená s čerstvým fenyklem

Dietní ryba na zelenině , pečená v troubě.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 55min

    25min příprava

    30min vaření

  • 232 kJ / 55 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy4g
tuky4g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 porce marény - á 180 g
  • 1 ks velký fenykl
  • 20 ks baby karotek
  • 20 ks ředkviček
  • 6 ks zelených stonků cibule
  • 4 lžíce bio sojové omáčky
  • 1.5 lžičky soli
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • 4 lžičky strouhaného zázvoru
  • 4 plátky másla

Postup přípravy

  1. Očištěný fenykl opláchněte a nakrájejte na plátky.
  2. Baby karotky oloupejte a podélně je rozkrojte .
  3. Omyté ředkvičky překrojte na poloviny.
  4. Stonky cibule nakrájejte na přibližně 4- 5 cm dlouhé kousky.
  5. Z alobalu vystřihněte dvojmo 4 čtverce ,velké tak ,aby se do nich vešla porce ryby se zeleninou.
  6. Na alobal rozdělte nakrájenou zeleninu a osolte ji.
  7. Porce ryby osolte a položte je na zeleninu .
  8. Každou porci pokapejte citronovou šťávou , sojovou omáčkou a posypte je strouhaným zázvorem .
  9. Na každou porci ryby položte plátek másla .
  10. Ryby zabalte do alobalu , ne příliš natěsno .
  11. Ryby dejte do trouby předehřáté na 190 ° C a pečte v závislosti na velikosti porcí ryby 20-30 minut.
  12. Takto připravené ryby můžete připravit rovněž na grilu .





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Maréna pečená s čerstvým fenyklem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat