Prostreno.cz

Telecí s červeným vínem a tymiánem

Křehké , jemné telecí maso , dušené s červeným vínem a tymiánem.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 15min

    15min příprava

    60min vaření

  • 542 kJ / 129 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy17g
tuky6g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 plátky telecí svíčkové - á 180 g
  • 5 snítek čerstvého tymiánu – lístky
  • 250 ml červeného suchého vína
  • 4 lžíce oleje
  • 1.5 lžičky hrubě mletého pepře
  • 0.5 lžičky soli
  • 100 ml vody
  • Na obalení
  • 1 hrnek hladké mouky

Postup přípravy

  1. Plátky masa osolte a obalte je v hladké mouce .
  2. Maso opečte z obou stran na rozehřátém oleji.
  3. Maso posypte pepřem , tymiánem, podlijte vínem , vodou a duste doměkka.
  4. Pokud je třeba , přidejte během dušení ještě trochu vína.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    21,50g
  • Sacharidy:

    119,70g
    • Cukry:

      6,20g
  • Tuky:

    105,80g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 129 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

38

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Telecí s červeným vínem a tymiánem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat