Prostreno.cz

Pečené broskve s vanilkou a medem

Pečení broskví zvýrazní jejich chuť . Jsou skvělé na grilu nebo zapečené v troubě, zkuste jim dát nový švih tepelnou úpravou.

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 513 kJ / 122 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy18g
tuky4g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 ks broskve - stejně velké
  • 1 ks vanilkový lusk
  • 2 lžíce medu
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce rozpuštěného másla

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C .
  2. Omyté broskve rozpulte a vyjměte jádra .
  3. Broskve položte řeznou stranou nahoru do mělké zapékací misky.
  4. Ostrým nožem podélně rozpulte vanilkový lusk .
  5. Med a citronovou šťávu krátce zahřejte a míchejte , až se vše spojí.
  6. Směsí přelijte broskve.
  7. Broskve pokapejte máslem , přidejte rozkrojený vanilkový lusk a pečte odkryté v předehřáté troubě přibližně 20 minut , nebo dokud broskve nezměknou.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brokolicová omeleta

(19 hlasů)

Mrkvové rohlíčky

(20 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(10 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Pečené broskve s vanilkou a medem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat