Prostreno.cz

Hovězí plátky dušené na pivu

Plátky hovězího masa plněné anglickou slaninou , karotkou a okurkou , dušené na pivu.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 55min

    25min příprava

    1h a 30min vaření

  • 846 kJ / 202 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny16g
sacharidy2g
tuky17g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 plátky hovězího masa - hovězí zadní
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 2 špetky kmínu
  • 4 plátky anglické slaniny
  • 1 ks karotka
  • 1 ks malá , sterilovaná okurka
  • 1 ks cibule
  • 4 lžíce oleje
  • 300 ml 12 ° piva
  • 0.5 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 lžíce tmavé instantní jíšky

Postup přípravy

  1. Okurku nakrájejte na tenké nudličky.
  2. Oloupanou karotku nakrájejte na tenké nudličky.
  3. Oloupanou cibuli nakrájejte na plátky.
  4. Maso naklepejte přes potravinářskou fólii.
  5. Maso osolte a opepřete z obou stran.
  6. Na plátky rozdělte slaninu, nakrájenou karotku a okurku.
  7. Maso zabalte jako roládu a sepněte párátky,nebo kovovými jehlami.
  8. V pekáčku rozehřejte olej , přidejte nakrájenou cibuli a krátce ji orestujte .
  9. Přidejte maso a opečte ho ze všech stran.
  10. Maso podlijte pivem , přidejte hořčici , posypte kmínem , přikryjte a dejte do trouby předehřáté na 190° C. Pečte doměkka , během pečení maso otočte . Pokud je třeba , přidejte trochu piva.
  11. Maso vyndejte a omáčku zahustěte instantní jíškou.Vařte 10 minut.
  12. Do omáčky vložte zpět maso a vše jen krátce prohřejte .

TIP:

Maso můžete připravit i na černém pivu.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    88,30g
  • Sacharidy:

    131,80g
    • Cukry:

      13,34g
  • Tuky:

    202,05g
  • Vláknina:

    26,00g

Aktivita pro spálení: 202 kcal

25

minut jízdy na kole

19

minut běhu

60

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí plátky dušené na pivu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat