Prostreno.cz

Květák s kari omáčkou

Voňavé, syté , vegetariánské kari . Květák je velmi vděčná zelenina ,skvěle totiž absorbuje chuť a vůni použitého koření.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 446 kJ / 106 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy4g
tuky10g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks červená cibule
  • 1 ks větší květák
  • 3 lžíce oleje
  • 300 ml smetany na vaření
  • 1 lžíce světlé instantní jíšky
  • 150 g baby špenátu
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 1.5 lžičky kari koření

Postup přípravy

  1. Květák opláchněte vodou a rozdělte na malé růžičky .
  2. Červenou cibuli nakrájejte na tenké plátky.
  3. Květák a plátky cibule lehce osmahněte na oleji.
  4. Přidejte smetanu na vaření , přisypte kari koření a podle chuti osolte a opepřete.
  5. Duste na mírném ohni , až bude květák měkký.
  6. Ke konci dušení přidejte ke květáku špenát , přisypte instantní jíšku a ještě chvilku duste .





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Květák s kari omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat