Prostreno.cz

Zvěřina na červeném víně

Zvěřina dušená v římském hrnci .Chuť dušené zvěřiny doplňuje červené víno a lesní houby.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 40min

    25min příprava

    1h a 15min vaření

  • 158 kJ / 37 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy1g
tuky2g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g zvěřiny - srnčí hřbet ,nebo jelení
  • 100 g slaniny
  • 300 ml červeného vína - například Merlot
  • 3 lžíce rajčatového pyré
  • 300 g očištěných lesních hub
  • 2 ks očištěné,nakrájené mrkve
  • 2 ks oloupané,nekrájené šalotky
  • 8 kuliček jalovce
  • 10 kuliček černého pepře
  • 1 lžička soli

Postup přípravy

  1. Před každým použitím je nutné pekáč i pokličku namočit na 20 minut do studené vody.
  2. Očištěné maso nakrájejte na kostky , slaninu na kostičky a nasypte je do římského hrnce.
  3. Přidejte rajčatové pyré , nakrájenou šalotku , mrkev , , koření , houby a víno .
  4. Maso osolte , lehce promíchejte , přikryjte a vložte do studené trouby .
  5. Troubu zapněte na 160 ° C a postupně zvyšte teplotu na 190°C , maso duste hodinu.
  6. Po hodině vyzkoušejte , zda je maso měkké , záleží , jaké maso jste k přípravě zvolili .
  7. Pokud ještě není měkké, dejte zpět do trouby a duste doměkka.

TIP:

Římský hrnec je hliněná nádoba, ve které můžete připravit šťavnaté delikatesy. Pokrmy se v římském hrnci dusí bez tuku a v jídle tak zůstávají zachovány téměř všechny cenné látky. Potraviny pak mají plnou chuť, proto je římský hrnec vyhledávaný hlavně kuchaři, co si potrpí na skutečně dobré a kvalitní jídlo.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    30,50g
  • Sacharidy:

    109,60g
    • Cukry:

      0g
  • Tuky:

    61,50g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 37 kcal

4

minut jízdy na kole

3

minut běhu

11

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zvěřina na červeném víně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat