Prostreno.cz

Plněný lilek

Lilky plněné rajčatovo-cibulovou náplní.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 385 kJ / 92 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy7g
tuky6g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 ks lilky - stejně velké
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • Na náplň
  • 2 ks cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 3 ks větší , oloupaná rajčata
  • 1 hrnek nakrájené zelené petrželky
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého černého pepře
  • 0.5 lžičky pískového cukru
  • 1 lžička koření čubrica

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Omytý lilek položte na plech a vložte ho do trouby předehřáté na 180 °C , pečte , až lilek trochu změkne. Podle velikosti lilku přibližně 15 -20 minut.
  3. Do vychladlého lilku udělejte podélně dlouhý a hluboký řez .
  4. Lilek rozřízněte a vydlabejte část dužiny ,aby se dal lilek naplnit. Dužinu nakrájejte nadrobno.
  5. Oloupejte a nakrájejte nadrobno cibuli a stroužky česneku.
  6. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje ,přidejte cibuli, česnek , nakrájenou dužinu lilku a minut míchejte .
  7. Oloupaná rajčata nakrájejte a přidejte je k ostatní zelenině .
  8. Nakonec vmíchejte nakrájenou petrželku , podle chuti osolte, opepřete , dochuťte cukrem , kořením čubrica a duste 10 minut .
  9. Směsí naplňte lilky , položte je do pekáčku ,pokapejte je 2 lžícemi oleje a 2 lžícemi citronové šťávy.
  10. Dejte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 20 minut.

TIP:

Koření čubrica najdete v obchodech v oddělení s kořením. Čubrica je směs koření, oblíbená především v balkánské kuchyni. Směs má příjemnou chuť a vůni po libečku, celeru i saturejce.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    12,60g
  • Sacharidy:

    163,70g
    • Cukry:

      109,80g
  • Tuky:

    200,25g
  • Vláknina:

    8,00g

Aktivita pro spálení: 92 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

27

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Kotlety na víně

(3 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Plněný lilek

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat