Prostreno.cz

Kari čočková polévka

Červená čočka se velmi rychle uvaří i bez namáčení. Lehce pikantní chuť dodá polévce kari pasta .

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 126 kJ / 30 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy3g
tuky1g

Ingredience na

  • K podávání
  • 200 ml kokosové smetany
  • K přípravě
  • 100 g červené čočky
  • 1 ks sladká brambora batát - přibližně 250 g
  • 1 ks velká mrkev
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 ks cibule
  • 0.5 lžičky drceného koriandru
  • 1.5 lžičky zelené kari pasty
  • 2 l slabého zeleninového vývaru
  • 2 špetky soli
  • Na ozdobu
  • 6 snítek čerstvého koriandru

Postup přípravy

  1. Oloupanou bramboru a mrkev nakrájejte na kostky.
  2. V hrnci na středním ohni rozehřejte olej.
  3. Přidejte oloupanou , nadrobno nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět.
  4. Přidejte drcený koriandr, kari pastu a minutu míchejte .
  5. Kari pastu ,cibuli a koriandr zalijte vývarem, přidejte nakrájenou mrkev a nakrájenou bramboru.Vařte přiryté 15 minut .
  6. Přidejte čočku a vařte dalších 10 minut . Podle potřeby dochuťte solí .
  7. 1/3 polévky rozmixujte , smíchejte ji s nerozmixovanou polévkou a polévku nechte jen projít varem.
  8. Polévku podávejte se 2 lžícemi kokosové smetany a bohatě ozdobenou koriandrem . Pokud nemáte rádi koriandr,použijte zelenou petrželku .

TIP:

Pokud neseženete batáty použijte klasické brambory.Stačí 2 menší . Kokosová smetana skvěle nahradí živočišnou smetanu či mléko. Od kokosového mléka se liší tím, že je hustější a obsahuje více tuků. Je přirozeně bez laktózy, takže se hodí i pro alergiky.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kari čočková polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat