Prostreno.cz

Květáková polévka s hráškem

Jemná krémová polévka jako svačina, lehký oběd ,nebo večeře. Brambory polévku zahustí, přitom v chuti polévky je vůbec nepoznáte .

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 51 kJ / 12 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy0g
tuky1g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks malý květák
  • 2 ks středně velké brambory
  • 2 l vody
  • 1 lžíce sypkého bio zeleninového bujonu
  • 150 g čerstvého smetanového sýra
  • 200 g mraženého hrášku
  • 2 špetky soli
  • 0.5 hrnku nakrájené zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Květák rozdělte na malé růžičky,oloupané brambory nakrájejte na velmi malé kostičky.
  2. Zeleninu nasypte do hrnce s vodou , přidejte sypký vývar (nebo bio bujonovou kostku ) a vařte , až je květák skoro měkký , pak přidejte hrášek a vařte 5 minut .
  3. Do polévky přidejte smetanový sýr a míchejte , až se sýr „ rozpustí „ .
  4. Podle potřeby dochuťte polévku solí.
  5. Polévku podávejte posypanou petrželkou.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Květáková polévka s hráškem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat