Prostreno.cz

Smažená růžičková kapusta

Růžičková kapusta smažená v pivním těstíčku .Můžete ji podávat samostatně se zeleninovým salátem , nebo jako přílohu .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 55min

    35min příprava

    20min vaření

  • 815 kJ / 195 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy17g
tuky12g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g růžičkové kapusty
  • 1.5 l vody + 0.5 lžičky soli
  • Na obalení
  • 100 g hladké mouky
  • 80 g bramborového škrobu
  • 1.5 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky uzené červené papriky
  • 200 ml světlého piva - nebo podle potřeby
  • 1 ks rozšlehané vejce
  • Na smažení
  • 150 ml oleje

Postup přípravy

  1. Očištěnou růžičkovou kapustu nasypte do vařící osolené vody a vařte 5 minut , pak kapustu sceďte a v cedníku přelijte studenou vodou.Nechte dobře okapat.
  2. V misce smíchejte hladkou mouku , bramborový škrob , kypřící prášek , rozšlehané vejce , sůl, mletou papriku a pivo . Těstíčko nechte 10 minut odležet v chladničce.
  3. V pánvi rozehřejte olej .
  4. Růžičkovou kapustu namáčejte v těstíčku a hned vkládejte do rozehřátého oleje. Smažte v dostatečném množství oleje dozlatova.
  5. Smaženou růžičkovou kapustu pokládejte na papírovou utěrku.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    14,70g
  • Sacharidy:

    219,60g
    • Cukry:

      0,00g
  • Tuky:

    102,20g
  • Vláknina:

    3,00g

Aktivita pro spálení: 195 kcal

24

minut jízdy na kole

18

minut běhu

58

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Smažená růžičková kapusta

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat