Prostreno.cz

Hovězí maso s bílým zelím

Zelí je téměř dokonalá surovina, z které lze vytvořit bezpočet skvělých jídel, například s vepřovým masem .

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 55min

    25min příprava

    1h a 30min vaření

  • 773 kJ / 184 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy17g
tuky10g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 400 g bílého zelí
  • 1 ks velká mrkev
  • 700 g hovězího masa - krk , kližka
  • 150 g slaniny
  • 1 ks cibule
  • 2 ks menší jablka
  • 500 ml zeleninového,nebo masového vývaru
  • 0.5 lžíce medu
  • 3 lžíce oleje
  • 2 ks bobkové listy
  • 1 lžička soli
  • 2 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Zelí nakrájejte na nudličky , oloupanou cibuli nakrájejte na plátky , slaninu nakrájejte na kostičky , oloupanou mrkev nakrájejte na kostky .
  2. Maso nakrájejte na stejně velké kostky .
  3. Nakrájenou slaninu orestujte v hrnci , orestovanou slaninu vyndejte děrovanou lžící na talíř .
  4. Do hrnce ve kterém jste restovali slaninu nasypte zelí , přidejte med, nakrájenou mrkev , 150 ml vývaru a za občasného míchání duste 15 minut.Podle chuti osolte.
  5. K zelí přidejte na kostky nakrájená jablka a duste ještě 5-10 minut . Podle toho jaký druh jablek použijete,jablka by neměla být rozvařená.
  6. V jiném hrnci , nebo rendlíku opečte na 3 lžících oleje nakrájené maso, maso zalijte vývarem , přidejte bobkový list, podle chuti osolte ,opepřete a duste doměkka.
  7. Měkké maso smíchejte s připraveným zelím a orestovanou slaninou .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    61,04g
  • Sacharidy:

    219,40g
    • Cukry:

      102,34g
  • Tuky:

    147,23g
  • Vláknina:

    57,10g

Aktivita pro spálení: 184 kcal

23

minut jízdy na kole

17

minut běhu

54

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí maso s bílým zelím

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat