Prostreno.cz

Celer pečený s bramborami

Neprávem opomíjená zelenina výrazné chuti je základem mnoha českých pokrmů od omáček po polévky. Zkuste ho připravit jako hlavní jídlo .

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 503 kJ / 120 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy12g
tuky8g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Celer důkladně omyjte a odstraňte všechny kořeny . Celer můžete očistit pomocí kartáčku.
  2. Omytý,neoloupaný celer nakrájejte na plátky silné přibližně 1.5 – 2 cm.
  3. Plátky celeru vložte do vařící osolené vody a vařte přibližně 5 minut , záleží jak silné jsou plátky. Pak celer sceďte.
  4. Brambory oloupejte a nakrájejte je na čtvrtky.
  5. Bylinky nasekejte a smíchejte je s olejem , 2 špetkami soli a prolisovaným česnekem.
  6. Celer uložte do vymazané zapékací misky,kolem celeru nasypte nakrájené brambory a vše potřete olejem s bylinkami .
  7. Zapékací misku přikryjte a dejte do trouby předehřáté na 190 ° C . Pečte 30 - 40 minut .
  8. Podávejte se zeleninovým salátem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    27,49g
  • Sacharidy:

    201,32g
    • Cukry:

      4,53g
  • Tuky:

    220,90g
  • Vláknina:

    80,00g

Aktivita pro spálení: 120 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

35

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Celer pečený s bramborami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat