Prostreno.cz

Pražma s olivami a červenou cibulí

Čerstvé ryby bychom měli jíst mnohem častěji . V této úpravě si na nich zaručeně pochutnáte.

Ohodnotit
(1 hlasů)
sun
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 372 kJ / 89 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy4g
tuky8g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 porce chlazené pražmy á 180 g
  • 1 ks bio citrom - nastrouhaná kůra plus šťáva
  • 1 ks červená cibule - nakrájená na tenké plátky
  • 2 špetky soli na cibuli
  • 4 špetky soli - na rybu
  • 4 špetky mletého pepře
  • 5 lžic olivového oleje
  • 50 g zelených oliv bez pecek
  • 2 lžíce kaparů
  • 1 hrnek nakrájené zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Do misky nasypte nakrájenou cibuli , přidejte citronovou šťávu , sůl a prsty cibuli promačkejte . Takto připravenou cibuli dejte stranou.
  2. Filety osušte papírovou utěrkou a poté z obou stran ochuťte solí a pepřem.
  3. Ve velké pánvi rozehřejte na středním plameni olivový olej.
  4. Vložte filety do pánve kůží dolů a pečte asi 6 minut.
  5. Filety otočte ,přisypte olivy,kapary , posypte je petrželkou a jemně nastrouhanou citronovou kůrou . Pečte 5 minut a odstavte z ohně. Doba pečení závisí na velikosti rybího filé.
  6. Filety podávejte s připravenou červenou cibulí.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pražma s olivami a červenou cibulí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat