Prostreno.cz

Zeleninový vývar s drožďovými knedlíčky

K přípravě zeleninového vývaru není potřeba tolik času , jako k přípravě například vývaru hovězího.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 111 kJ / 26 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy4g
tuky1g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks cibule
  • 1 ks velká mrkev
  • 1 ks petržel
  • 150 g středně velkého celeru
  • 2 kelímky česneku
  • 150 g pórku
  • 1 snítka libečku
  • 10 kuliček pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 4 špetky soli
  • 2 lžíce oleje
  • 2 l vody
  • 1 ks mrkev - nakrájená na velmi tenké plátky
  • 2.5 lžíce másla - na knedlíčky
  • 1 ks menší cibule - na knedlíčky
  • 1 ks tenký plátek uzeného špeku - na knedlíčky
  • 1 kostka droždí (42 g) - na knedlíčky
  • 0.5 lžíce sušeného libečku - na knedlíčky
  • 2 špetky soli - na knedlíčky
  • 1 špetka muškátového oříšku - na knedlíčky
  • 1 ks rozšlehané vejce - na knedlíčky
  • 3 lžíce strouhanky - na knedlíčky

Postup přípravy

  1. Očištěnou zeleninu (kromě cibule ) nakrájejte na menší kousky .
  2. Zeleninu orestujte v hrnci na 2 lžících oleje .
  3. Jakmile máte zeleninu orestovanou, zalijte ji studenou vodou a přidejte celou , neoloupanou cibuli .
  4. Přidejte koření, libeček a podle chuti osolte.
  5. Přiveďte k varu , stáhněte plamen na minimum. Přikryjte a vařte 35 minut. Vývar by neměl příliš vřít, spíše probublávat. Hotový vývar sceďte.
  6. V menší pánvi nechte rozehřát máslo, přidejte drobně nakrájenou cibuli a na malé kostičky nakrájený uzený špek. Smažte přibližně 3 minuty, cibule musí jen změknout.
  7. Na osmaženou cibuli rozdrobte droždí a nechte je rozpustit.
  8. Když se droždí rozpustí, pánev stáhněte ze zdroje tepla a nechte vychladnout.
  9. Do studeného základu na knedlíčky přidejte sušený libeček , 2 špetky soli a muškátový oříšek .
  10. Přidejte rozšlehané vejce a vidličkou začněte směs promíchávat a přisypávat strouhanku.
  11. Hotové těsto na knedlíčky nechte přibližně 15 minut odpočívat, aby strouhanka nasála vlhkost. Po uplynutí 15-ti minut bude těsto hutnější a bude se s ním dobře pracovat.
  12. Těsto odkrajujte lžící a v navlhčených dlaních tvarujte knedlíčky .
  13. Knedlíčky vkládejte do horkého vývaru , přidejte na velmi tenké plátky nakrájenou mrkev a vařte 10 minut.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zeleninový vývar s drožďovými knedlíčky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat