Prostreno.cz

Vepřové kotlety pečené s kysaným zelím

Česká klasika z jednoho pekáčku , v němž se pečou kotlety s kysaným zelím .

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 539 kJ / 129 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy2g
tuky10g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 ks vepřové kotlety s kostí
  • 150 g anglické slaniny
  • 1 lžíce olej
  • 1 ks cibule
  • 0.5 lžičky hrubě mletého barevného pepře
  • 1 lžička soli
  • 500 g kysaného zelí - scezené , okapané
  • 250 ml světlého piva
  • 150 ml masového vývaru
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190°C .
  2. Slaninu nakrájejte na kostičky .
  3. Oloupanou cibuli nakrájejte na tenké plátky .
  4. Slaninu nasypte do pánve se lžíci oleje ,přidejte nakrájenou cibuli a na mírném ohni restujte přibližně 2 minuty.
  5. Slaninu s cibulí promíchejte s okapaným zelím , zelí jemně osolte a nasypte ho do vymazaného pekáčku .
  6. Na zelí uložte osolené , opepřené vepřové kotlety , podlijte je pivem , vývarem a dejte do předehřáté trouby. Pečte 60 minut.
  7. Podávejte s vařenými bramborami .





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové kotlety pečené s kysaným zelím

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat