Prostreno.cz

Kuřecí prsa na grilovací pánvi

Kuřecí prsa marinovaná v rýžovém a červeném víně s miso pastou .

Ohodnotit
(1 hlasů)
sun
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 413 kJ / 98 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy0g
tuky10g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 ks kuřecí prsa - á 160- 180 g
  • 4 špetky soli
  • Na marinádu
  • 2 lžíce miso pasty
  • 100 ml červeného vína
  • 100 ml rýžového vína Mirin
  • 3 lžičky bio sojové omáčky
  • Na potření
  • 4 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. V ploché , nízké misce prošlehejte miso pastu , červené a rýžové víno a sójovou omáčku .
  2. Do marinády vložte kuřecí prsa a obalte je v marinádě.Nechte přes noc marinovat.
  3. Marinovaná prsa osušte papírovou utěrkou.
  4. Maso potřete olejem a jemně ho osolte .
  5. Grilovací pánev potřete olejem a nechte ji rozehřát.
  6. Na rozehřátou pánev položte kuřecí prsa a grilujte je z každé strany přibližně 8-10 minut .
  7. Maso nechte chvíli odpočinout a pak ho nakrájejte na plátky .
  8. Podávejte nejlépe s rýží .

TIP:

Miso pasty sice pocházejí z Japonska, ale fungují jako výborné univerzální ochucovadlo, které se uplatní v jakékoli kuchyni . Miso pasty koupíte v asijských prodejnách,ale i v některých supermarketech. Pokud nemáte grilovací pánev , připravte maso na klasické pánvi .






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí prsa na grilovací pánvi

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat