Prostreno.cz

Květák pečený v troubě

Pečený květák je moc dobrý samotný, ale skvěle funguje i jako příloha.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 98 kJ / 23 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy1g
tuky2g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 ° C .
  2. Vodu nalijte do hrnce, přidejte 2 lžíce oleje, 2 stroužky oloupaného česneku, 1 malou snítku rozmarýnu a 1 lžičku soli , vodu přiveďte k varu a do vody vložte květák . Vařte 5-8 minut , květák by měl jen trochu změknout , bude se ještě péct v troubě.
  3. Uvařený květák sceďte a nechte okapat.
  4. Okapaný květák položte do vymazaného rendlíku , nebo vyšší pánve vhodné na pečení v troubě.
  5. Nasekejte nadrobno zbývající 2 stroužky česneku a snítku rozmarýnu – nejlépe pouze lístky . Obojí nasypte do menší misky.
  6. Vmíchejte pastu tahini, koření na pečené kuře , mletou papriku, pepř, 1 lžíci oleje, 3 špetky soli a 5 lžic vody. Dobře promíchejte .
  7. Připravenou směsí potřete květák.
  8. Květák dejte do předehřáté trouby a pečte 20 minut.
  9. Pečený květák posypte nasekanou petrželkou.

TIP:

Pasta tahini : Oproti čistému sezamu obsahuje o něco více tuku (většinou se pro lepší mixování i použití ředí sezamovým olejem), okolo 20% bílkovin, vitaminy E, skupiny B a karoteny, z minerálních látek pak vápník, fosfor, železo, zinek nebo draslík. Prodává se ve variantách jak z pražených, tak nepražených semínek.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    24,30g
  • Sacharidy:

    173,10g
    • Cukry:

      8,20g
  • Tuky:

    218,38g
  • Vláknina:

    72,00g

Aktivita pro spálení: 23 kcal

2

minut jízdy na kole

2

minut běhu

6

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Květák pečený v troubě

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat