Prostreno.cz

Ryby na pórku

Lahodné rybí jídlo plné bílkovin .

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 542 kJ / 129 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy3g
tuky12g

Ingredience na

  • K podávání
  • 4 plátky másla
  • K přípravě
  • 4 porce filé z tresky , štikozubce nebo mníka mořského
  • 1 lžička soli
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 ks celý pórek
  • 1 ks zelená paprika - nakrájená na proužky
  • 0.5 lžičky hrubě mletého pepře
  • 1 lžíce černých sezamových semínek
  • 1 ks červená cibule - nakrájená na tenké plátky
  • 12 ks kaparů - nejlépe se stonkem
  • 120 ml vody nebo vývaru

Postup přípravy

  1. V pánvi rozehřejte olej přidejte pórek nakrájený na tenké plátky , nakrájenou cibuli a nakrájenou papriku .
  2. Zeleninu jemně osolte a restujte 5 minut , pak zeleninu nasypte do pekáčku nebo zapékací misky .
  3. Rybí filety osolte,opepřete , uložte je na zeleninu , přidejte kapary , posypte sezamovými semínky , na každou porci ryby položte plátek másla,ryby podlijte vodou , nebo vývarem , přikryjte a vložte je na 25 -30 minut do trouby předehřáté na 190° C .





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ryby na pórku

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat