Prostreno.cz

Rybí filé se šalotkou a žampiony

Rybí filety a omáčkou ze smetany ,žampionů a šalotky .

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 340 kJ / 81 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy3g
tuky6g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 porce rybího filé á 180 g - dle vlastní chuti
  • 2 ks šalotky - drobně nakrájené
  • 2 lžíce oleje
  • 3 lžíce másla
  • 0.5 lžičky soli
  • 200 g nakrájených žampionu
  • 250 ml 33% smetany
  • 1 lžička škrobové moučky
  • 1 ks lahůdková cibulka - nakrájená na tenké plátky

Postup přípravy

  1. Na lžíci oleje a lžíci másla nechte zesklovatět nakrájenou šalotku ,přidejte nakrájené žampiony a duste 10 minut.
  2. Ve smetaně rozmíchejte škrobovou moučku , přidejte ji k žampionům a vařte za občasného míchání 10 minut .Podle chuti omáčku osolte .
  3. Rybí filé osolte a opečte z obou stran na 2 lžících másla s jednou lžíci oleje.
  4. Rybu podávejte s omáčkou , posypanou nakrájenou cibulkou .





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rybí filé se šalotkou a žampiony

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat