Prostreno.cz

Hrníčkový perník s polevou

Perník je velmi rychlý a jednoduchý. Dá se připravit osvědčenou hrnkovou metodou, takže nepotřebujete váhu.

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 1515 kJ / 362 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy37g
tuky20g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 0.45 hrnku cukru krupice
  • 1 ks kypřicí prášek do perníku
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 ks vejce
  • 1 hrnek mléka
  • 1 hrnek oleje
  • Na polevu
  • 150 g hořké čokolády 60% kakaa
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce 33% smetany
  • Na potření
  • 3 lžíce pikantní marmelády
  • Na vymazání
  • 1 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 °C .
  2. Plech s rozměrem 30 x 40 cm vymažte olejem a vyložte pečicím papírem .
  3. Do mísy prosejte obě mouky, kypřicí prášek , kakao , přidejte cukr a promíchejte.
  4. Do směsi přidejte celá vejce, mléko , olej a metličkou vše důkladně promíchejte.
  5. Těsto nalijte do připraveného plechu a pečte 40 -50 minut .
  6. Ještě za tepla potřete povrch perníku marmeládou a nechte zcela vystydnout.
  7. Ve vodní lázni nechte rozpustit čokoládu společně s máslem .
  8. Promíchejte, vmíchejte lžíci smetany a polevou potřete celý perník.
  9. Čokoládovou polevu můžete ještě posypat strouhaným kokosem nebo nasekanými ořechy.

TIP:

Budete potřebovat hrnek o objemu 250 ml .




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    55,82g
  • Sacharidy:

    219,56g
    • Cukry:

      6,00g
  • Tuky:

    354,10g
  • Vláknina:

    39,00g

Aktivita pro spálení: 362 kcal

45

minut jízdy na kole

34

minut běhu

108

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Lasagne

(2 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Hrníčkový perník s polevou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat