Prostreno.cz

Zelí s jablky a cibulí , dušené v troubě

V kuchyni má zelí všestranné využití. Zelí obsahuje hodně vody a málo kalorií . V zimě je pak dobrým zdrojem vitaminu C, má ho dvakrát více než citron.

03.01.2022 lanvin
55min

20min příprava

35min vaření

230 kJ / 54 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost


  • K přípravě
  • 1 kg bílého hlávkového zelí
  • 200 ml vody
  • 2 ks středně velké cibule
  • 2 ks středně velká jablka
  • 0.5 lžičky soli
  • 3 špetky hrubě mletého pepře
  • Na vymazání
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Menší pekáček , nebo zapékací misku vymažte máslem .
  2. Předehřejte troubu na 190 °C .
  3. Zelí nakrájejte na silnější nudličky a nasypte ho do pekáčku, (nebo do zapékací misky ) .
  4. Oloupanou cibuli nakrájejte na tenké plátky , nasypte ji k zelí a promíchejte .
  5. Zelí osolte ,opepřete , podlijte vodou a dejte na 15 minut do trouby.
  6. Jablka nakrájejte na kostičky – nemusíte je loupat - a přisypte je k zelí .
  7. Zelí promíchejte a dejte zpět do trouby.
  8. Pečte 15-20 minut, nebo podle toho , jak měkké zelí chcete mít , občas promíchejte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    0,72 g
  • Sacharidy:

    3,96 g
    • Cukry:

      0,49 g
  • Tuky:

    12,33 g
  • Vláknina:

    1,50 g

Aktivita pro spálení:

30 kcal
3

minut jízdy na kole

2

minut běhu

8

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Zelí s jablky a cibulí , dušené v troubě

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba