Prostreno.cz

Zelí s jablky a cibulí , dušené v troubě

V kuchyni má zelí všestranné využití. Zelí obsahuje hodně vody a málo kalorií . V zimě je pak dobrým zdrojem vitaminu C, má ho dvakrát více než citron.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 31 kJ / 7 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy0g
tuky1g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 kg bílého hlávkového zelí
  • 200 ml vody
  • 2 ks středně velké cibule
  • 2 ks středně velká jablka
  • 0.5 lžičky soli
  • 3 špetky hrubě mletého pepře
  • Na vymazání
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Menší pekáček , nebo zapékací misku vymažte máslem .
  2. Předehřejte troubu na 190 °C .
  3. Zelí nakrájejte na silnější nudličky a nasypte ho do pekáčku, (nebo do zapékací misky ) .
  4. Oloupanou cibuli nakrájejte na tenké plátky , nasypte ji k zelí a promíchejte .
  5. Zelí osolte ,opepřete , podlijte vodou a dejte na 15 minut do trouby.
  6. Jablka nakrájejte na kostičky – nemusíte je loupat - a přisypte je k zelí .
  7. Zelí promíchejte a dejte zpět do trouby.
  8. Pečte 15-20 minut, nebo podle toho , jak měkké zelí chcete mít , občas promíchejte.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zelí s jablky a cibulí , dušené v troubě

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat