Prostreno.cz

Toskánská fazolová polévka

Recept na lahodnou , sytou , toskánskou fazolovou polévku .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 252 kJ / 60 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy7g
tuky3g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 3 lžíce oleje
  • 1 ks menší pórek
  • 2 stroužky česneku - nakrájené nadrobno
  • 1 ks velká brambora
  • 2 l zeleninového vývaru
  • 300 g konzervovaných bílých fazolí cannellini
  • 2 špetky mletého černého pepře
  • 2 špetky soli
  • Na posypání
  • 100 g parmezánu - nastrouhaného na nudličky
  • 1 hrnek nasekané petrželky

Postup přípravy

  1. Očištěný pórek ,bílou a kousek zelené části nakrájejte na tenké plátky .
  2. Oloupanou bramboru nakrájejte na kostičky .
  3. V hrnci na rozehřátém oleji krátce orestujte nakrájený pórek .
  4. Přidejte nakrájený česnek a minutu míchejte .
  5. Přidejte nakrájenou bramboru , vývar , přikryjte a na mírném ohni vařte 15 minut.
  6. Přidejte scezené , propláchnuté fazole, dochuťte pepřem , podle potřeby solí a vařte 10 minut.
  7. Přibližně čtvrtinu polévky rozmixujte tyčovým mixérem a přidejte ji zpět k nerozmixované polévce. Polévku tím zahustíte.
  8. Před podáváním posypte polévku nasekanou petrželkou a nastrouhaným sýrem.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Toskánská fazolová polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat