Prostreno.cz

Kuřecí plátky s karamelizovanými citrony

Jemné kuřecí maso vonící citróny .

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 415 kJ / 99 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy10g
tuky3g

Ingredience na

  • K podávání
  • 2 ks bio citrony
  • 1 lžička másla
  • 3 lžíce krystalového cukru
  • 3 lžíce vody
  • K přípravě
  • 4 plátky kuřecích prsou
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 snítky tymiánu
  • 1 lžíce světlé instantní jíšky
  • 1 lžíce studeného másla
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 4 špetky soli
  • Na obalení
  • 0.5 hrnku hladké mouky

Postup přípravy

  1. Kuřecí plátky osolte a obalte je v hladké mouce.
  2. V pánvi na zahřátém oleji s jednou lžíci másla maso z obou stran opečte .
  3. Přidejte citronovou šťávu , kuřecí vývar , snítky tymiánu a duste, až je maso měkké.
  4. Měkké maso vyndejte, šťávu zahustěte lžíci jíšky a vařte 5 minut.
  5. Nakonec vmíchejte studené máslo a vložte zpět maso .
  6. Citrony nakrájejte na tenké plátky, které uložte na nejlépe teflonovou pánev se lžičkou rozpuštěného másla.
  7. Citrony posypte cukrem, pokapejte vodou a nechte je zkaramelizovat .
  8. Kuřecí plátky podávejte s citrony .





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí plátky s karamelizovanými citrony

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat