Prostreno.cz

Bramborová polévka s pažitkou

Chutná , krémová a sytá polévka s koprem a pažitkou .

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 127 kJ / 30 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy3g
tuky2g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 400 g oloupaných brambor
  • 1 ks středně velká mrkev - oloupaná
  • 1 ks šalotka - oloupaná
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 0.5 lžičky kari koření
  • 2 špetky soli
  • 2 l vody
  • 0.5 lžíce bio sypkého zeleninového vývaru
  • 6 lžic 33% smetany - nebo zakysané
  • Na ozdobu
  • 6 snítek čerstvého kopru
  • Na posypání
  • 1 svazek čerstvé pažitky
  • 6 špetek mletého barevného pepře

Postup přípravy

  1. Oloupané brambory , mrkev a šalotku nakrájejte na kostičky.
  2. Na oleji s máslem šalotku krátce orestujte ,přidejte kari koření a promíchejte.
  3. Přisypte brambory, mrkev , zalijte vodou a přidejte sypký vývar .
  4. Vařte , až je zelenina měkká ,pak polévku rozmixujte , podle chuti osolte a přidejte prolisovaný česnek .
  5. Před podáváním vmíchejte do každého talíře s polévkou lžíci smetany. Můžete použít jak 33% smetanu , tak zakysanou smetanu…podle chuti.
  6. Polévku podávejte posypanou nakrájenou pažitkou , mletým pepřem a ozdobenou koprem .





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vláčný mazanec

(27 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(15 hlasů)

Omeleta s našlehanou ricottou

(20 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Bramborová polévka s pažitkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat