Prostreno.cz

Tuňákový salát se zeleninou

Salát podávaný se spoustou zeleniny a avokádem. Zeleninu si můžete obměnit dle vlastní chuti.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 25min

    25min příprava

  • 221 kJ / 52 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy3g
tuky3g

Ingredience na

  • K podávání
  • 200 g čerstvého baby špenátu
  • 150 g salátu polníček - nebo čerstvé řeřichy
  • 1 ks zralé avokádo - oloupané , nakrájené na tenké plátky
  • 10 ks ředkviček - nakrájené na tenké plátky
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky hrubě mletého pepře
  • 2 lžíce olivového oleje
  • K přípravě
  • 380 g tuňáka ve vlastní šťávě
  • 1 ks malá červená cibule - nadrobno nakrájená
  • 2 lžíce nastrouhaného celeru
  • 1 lžíce majonézy - nebo podle chuti
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 3 lžíce čerstvé pažitky - nakrájené nadrobno
  • 2 špetky bílého mletého pepře
  • 2 špetky soli
  • Na ozdobu
  • 3 snítky čerstvého kopru

Postup přípravy

  1. Nakrájené ředkvičky a avokádo uložte do misky.
  2. Přidejte polníček a baby špenát.
  3. Vše pokapejte 2 lžícemi oleje , jemně osolte a posypte pepřem.
  4. Z tuňáka slijte asi polovinu šťávy a tuňáka dejte do misky.
  5. Tuňáka rozmačkejte vidličkou , přidejte zbývající ingredience a vše dobře promíchejte.
  6. Salát přidejte k zelenině , ozdobte koprem a hned podávejte .





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vláčný mazanec

(27 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(15 hlasů)

Omeleta s našlehanou ricottou

(20 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Tuňákový salát se zeleninou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat